Josam-Hjulmätning för Lastbilar och Tunga Fordon

A-S Lastbilsservice AB erbjuder vi professionell hjulmätning och hjulinställning med hjälp av Josam-hjulmätningssystem, som är en av marknadens ledande teknologier för tunga fordon. Att ha korrekt hjulinställning är avgörande för att säkerställa att ditt fordon presterar optimalt och för att minimera slitaget på både däck och fordonskomponenter.

Vad är Josam-hjulmätning?

Josam-hjulmätning är en avancerad metod för att mäta och justera hjulens geometri på lastbilar, bussar och andra tunga fordon. Med hjälp av lasersystem kan vi snabbt och noggrant diagnostisera eventuella fel i hjulinställningen och utföra justeringar för att säkerställa maximal prestanda och säkerhet på vägen.

Fördelar med Josam-hjulmätning:

  • Exakt mätning: Med Josam-laserteknologi kan vi få exakta mätningar på hjulens geometri, vilket innebär att vi kan identifiera små avvikelser som kan påverka körprestandan.
  • Minskad däckslitage: Felaktig hjulinställning kan leda till onödigt slitage på dina däck, vilket i sin tur leder till högre kostnader. Med en korrekt inställning kan du förlänga livslängden på dina däck.
  • Bättre bränsleeffektivitet: En lastbil med korrekt hjulinställning rullar lättare och kräver mindre energi för att hålla farten, vilket leder till lägre bränsleförbrukning.
  • Ökad säkerhet: Rätt inställning av hjulen ökar stabiliteten och förbättrar fordonets hantering, särskilt vid höga hastigheter eller under tunga lastförhållanden.

Hur fungerar Josam-hjulmätning?

Med Josam-systemet använder vi laserbaserad teknologi för att mäta flera viktiga parametrar, inklusive toe-in, camber, caster och axelns parallellitet. Detta gör att vi snabbt och noggrant kan fastställa avvikelser i fordonets hjulinställning. Om vi upptäcker problem, justerar vi snabbt och effektivt fordonets hjulgeometri för att återställa optimal prestanda.

Viktiga fördelar med vår tjänst:

  • Snabb och effektiv process: Tack vare Josams avancerade teknologi kan vi utföra hjulmätningar och justeringar snabbt, vilket innebär mindre stillestånd för ditt fordon.
  • Passar för alla tunga fordon: Oavsett om du kör lastbil eller annat tungt fordon kan vi hjälpa dig att optimera hjulinställningen för bästa prestanda och säkerhet.
  • Erfaren personal: Våra tekniker är specialutbildade i att använda Josamsystemet, vilket innebär att du kan lita på att ditt fordon är i goda händer.

Varför är hjulinställning så viktigt?

Felaktig hjulinställning kan påverka fordonets prestanda på flera sätt, inklusive:

  • Ökad bränsleförbrukning: Ett fordon med dålig hjulinställning måste kämpa mer för att hålla hastigheten, vilket ökar bränsleförbrukningen.
  • Snabbare däckslitage: Däck som inte är korrekt inställda kommer att slitas ojämnt, vilket innebär att du måste byta ut dem oftare.
  • Minskad körkomfort: Rätt hjulinställning gör att fordonet rullar smidigare och ger en bekvämare körupplevelse.

Vill du veta mer? Kontakta oss HÄR <-
Följ oss gärna på Facebook och Linkedin för senaste nytt!